søndag 3. november 2013

DIY julepyntSom butikkansatt starter julen for meg litt tidligere enn for mange. Vi har forlengst mottatt julevarer som ligger på lager, og venter på å bli pakket opp og vist frem i butikken. Utrolig mye fin julepynt, i alle mulige stiler, ja til og med i neonrosa for de som liker det ;)

Jeg som vanligvis lener meg mot det utradisjonelle i mitt daglige liv, blir veldig tradisjonell når det kommer til julen og dens uttrykk. Da er det natur, messing, kraftpapir, granbar, hvitt og ikke minst rødt som gjelder! I år har jeg kombinert utradisjonelt med tradisjonelt og laget en hvit dip dye på selvplukkede kongler jeg tenker å henge på treet. De er også fine i en skål, dandert rundt lysene på et lysfat, eller til å gi bort i gave, selvlaget og personlig! Jeg innbiller meg at det er noe folk flest setter pris på ;) Les videre om du kjenner deg inspirert til å lage kongler med dip dye!

UTSTYR:

Kongler
Hobbymaling her
Pensel
Nål
Sene

FREMGANGSMÅTE:

Det kan være lurt å tre konglen med en sene, tråd, gullsnor, det du måtte ha lyst til å bruke, før du maler. På den måten kan konglen henge å tørke i fred og ro. Jeg har brukt hvit hobbymaling fra Panduro, men du må gjerne leke deg med andre farger, kobber for eksempel? I stedet for å dyppe, penslet jeg malingen på fordi det gir en fin dybdeeffekt og et mer interessant uttrykk.

Førjulstiden er herlig, dette er en typisk aktivitet hos meg disse dager. Hva gjør dere av forberedelser til jul? :)

10 kommentarer:

 1. Så enkelt og så lekkert. Jeg går for mye natur denne julen. D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Drude :) Det gjør jeg også, det skaper så mye kos og varme!
   Ha en fin dag!

   Slett
 2. Kjempefine, dette var en god ide'

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Mille! Og ikke minst er det veldig enkelt å gjøre! :)

   Slett
 3. Superfint, Wenche!!:)

  SvarSlett
 4. Svar
  1. Takk tante! No er det berre å plukke konglar! ;)

   Slett
 5. Så sant og godt du skriv. Syns denne pynten er kjempefin fordi den er så naturleg og jordnær, den gjer at eg tenkjer tilbake på gode minner og det er vel det tradisjonar skal hjelpe oss med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk mamma, du er snill og god! Jaa, det er akkurat det jula handlar om, det er difor eg likar raud jul best :)

   Slett