torsdag 11. september 2014

DIY perlestrikket ullpledd
Etter å ha lagt ut bilder på instagram av sommerens strikkeprosjekt (ja du leste riktig, og det var varmt!) har jeg fått en del spørsmål rundt det perlestrikkede pleddet. Nå er ikke jeg noen reser med strikketøyet, og som jeg har nevnt tidligere er dette det første jeg har strikket siden barneskolealder. På youtube kan heldigvis det meste læres, og det har vært til stor hjelp. Jeg har derfor satt sammen en liste over instruksjonsvideoer du finner lenger ned i innlegget.

Det var et tilfeldig klikk på bloggen til Pickles som ga meg idéen til å starte strikkeprosjektet de kaller "Lett som et pledd". Det var også her jeg fant oppskrift, pinner og garn. Om du klikker deg inn på denne linken vil du se at jeg har viket noe fra oppskriften deres, simpelthen fordi jeg ville ha et større pledd. I oppskriften til pickles forventes pleddet å bli 150x150 cm etter å ha skylt opp og strekt det.

Som nybegynner er det litt av hvert man må sette seg inn i før man starter. Så dette er et innlegg jeg tror vil komme til nytte for de som er helt ferske på feltet. I en oppskrift brukes det forkortelser for både det ene og det andre; En enkel M står for maske, en R for rett, og VR for vrang. Her finner du en oversikt over de mange forkortelser som brukes.

DU TRENGER:
Garn Fat & Happy (Selv brukte jeg fire nøster, men jeg strikket nok litt stramt.)

* Grunnen til at du strikker med rundpinner er for ikke å belaste rygg, nakke og skuldre når strikket begynner å bli tungt. Og det anbefales, for dette blir et kjempepledd!

SÅNN GJØR DU DET:
Pleddet strikkes i perlestrikk, og det består i all sin enkelhet av en rett maske og en vrang maske. Legg opp 65 masker. Start med å strikke en rett maske, så en vrang maske, så en rett. Og sånn fortsetter du!

INSTRUKSJONSVIDEO
- Hvordan legger opp masker, finner du her.
- Hvordan strikke rettmaske, finner du her.
- Hvordan strikke vrangmaske, finner du her.
- Hvordan skjøte garn, finner du her.
- Hvordan felle av, finner du her.

God strikking!

10 kommentarer:

 1. Et nydelig pledd var det! :o)

  SvarSlett
 2. Det var kjempefint! Det er gøy å strikke når det er så lett! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var bare helt supert for meg med mitt utgangspunkt! ;)

   Slett
 3. Så fint pledd! Må strikke meg et sånt et. Hva ble prisen totalt ca?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Et enkelt nøste koster 500,-, og jeg brukte fire. Så billig ble det ikke, men til gjengjeld et pledd i 100% ull, noe jeg foretrekker fremfor de mange syntetiske blandinger der ute. Følger du oppskriften til Pickles blir det bare 1000,- Eller evt. bruke et annet, rimeligere garn :)

   Slett
 4. Hei,
  Hvilke str brukte du på pinnen, altså tjukkelsen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Under avsnittet "Du trenger" finner du linker til utstyr, pinner inkludert ;) Men jeg brukte lang rundpinne 20 mm :)

   Slett
 5. Hei hvor selger de garn typen du har brukt ?

  SvarSlett