torsdag 11. april 2013

Gavetips til mannenDet er knapt noe som er så vanskelig som å gi gave til det motsatte kjønn, med mindre han har en veldig utpreget hobby eller interesse. Til jul vinglet jeg mye frem og tilbake om hva jeg skulle kjøpe til kjæresten min Dan, som han heter. Han er naturligvis den personen jeg er mest glad i av alle, og da er det for gjort å bli litt ekstra selvkritisk i tillegg. 

Både Dan og jeg er over gjennomsnittet interessert i øl. Og han hadde lenge snakket om å begynne med ølbrygging. Den indre lyspæren ble tent og hodet kvernet for fullt! En personlig øletikett, ølflasker med patentkork og en introduksjonsbok til ølbrygging ble den endelige gaven.

LAGE EN SELV? Fremgangsmåte finner du lenger ned. Scroll i vei! 


patentkork, ølflaske, DIY, papir, etikett, gavetips, mann

patentkork, ølflaske, DIY, papir, etikett, gavetips, mann, hjemmelaget, fremgangsmåte

patentkork, ølflaske, DIY, papir, etikett, gavetips, mann, innpakning, tips
FREMGANGSMÅTE:


Motivet er tegnet etter et foto av han. Dette gjør du enkelt om du har lyskasse eller om du teiper  bildet på vinduet. Jeg forenklet motivet ganske mye, og forsterket streken med penn før jeg scannet det inn på macen og redigerte i Photoshop. Der la jeg også til font og den klassiske  innrammingen. 

Jeg brukte papirtypen Kvist, som du får kjøpt på papirgalleriet på Norway Designs. Sørg for å finne riktig mengde gram pr ark, slik at ikke skriveren din spiser opp papiret, eventuelt setter det i halsen. Det vil variere utifra hvilken skriver du har. 

Flaske Patentkork som den heter, er kjøpt på Granit i Oslo.

Deretter var det bare å lime den på, pakke den inn i en cellofanpose og voila! En litt harry gave til mannen som ikke tar seg selv så høytidlig ;) 

Jeg fikk det kanskje til å høres veldig smertefritt og enkelt ut å lage en slik etikett, men jeg må innrømme at det tok litt tid. Ca 10 timar. Neida, joda, neida, JO. Absolutt verdt det, når han ga meg verdens fineste smil in return!

Lykke til! :)

8 kommentarer:

 1. Flott og gjennomført på alle måtar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mamma, du må vere min største fan, og eg din :) Takk for støtta! <3

   Slett
 2. Tenker at kompisen din må bli utrolig glad for denne gaven! Det er gøy når den indre lyspæra blir tent. :) Ønsker deg ei god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var faktisk sambuaren min som fekk denne i gåve, og han blei veldig glad! :)
   Ha en finfin søndag!

   Slett
 3. wow, Wenche!
  Dette var ein stk feit presang!

  SvarSlett
 4. Utrolig kult! Og et bra gavetips :) Takk!
  -Vera

  SvarSlett