mandag 13. januar 2014

Enda et must have!
Det er en fryd å være på plass i Oslo igjen, og jeg kan nesten føle at 2014 blir et gullår! Selv om vi bare bor midlertidig på Nesodden før vi flytter inn i leiligheten på Bjølsen, kunne jeg ikke holde meg fra å sette litt preg i en liten krok. 

Muuto elevated vase heter denne godbiten her, og den fikk jeg i avskjedsgave av sjefen min på Norway Designs i Trondheim. Nå som debatten på Norske interiørblogger har tatt fart på alvor, virket timingen god for å legge ut bilde av ENDA en designgjenstand som sikkert kommer til å ende opp som noe alle har. 

I likhet med de fleste andre, ser også jeg meg lei på ting. Og noen gjengare har blitt frontet så ofte at de er fullstendig strøket fra listen, ja, for jeg har jo en must have liste så klart! Trender kommer og går som med alt annet, og spesielt en gjenstand har festet seg i minnet. Jeg kan huske at jeg som liten tenkte over hvor mange det var som hadde den bølgete rare vasen, også kalt Alvar Aalto fra Iittala. Og slik er det vel i dag også med Boyesenapen, Pinocchioteppet og Kubuslysestaken.

Jeg har alltid vært glad i å lage ting, og en stor porsjon av denne bloggen handler om nettopp det. Jeg designer og snekrer gjerne et sofabord, og deler DIY's og idéer med dere. Det er en sårbar og litt skummel prosess å dele med seg av kreative idéer, og det applauderer jeg designerne for. Det er nok derfor jeg setter litt ekstra pris på disse gjenstandene, fordi det ligger så mange følelser og prosesser bak skapelsen av de.

Når sant skal sies har den rene, skandinaviske stilen med sort/hvitt tema og grafiske detaljer gått som hakk i plate og dominert interiørbildet de siste årene, men det er det jo vi som gjør? Til syvende og sist er det hvordan vi bruker hjemmene våre, designgjenstandene, og hvordan vi styler de som er med på å sette et personlig preg i hjemmene våre. Og det synes jeg NIB er flinke til å få vist frem, også de som er frontet i utfordringene.

Jeg elsker i hvertfall vasen min, uansett hvor oppbrukt den nå måtte bli. Den skal få pryde sofabordet vårt, og mange av bildene fremover!

4 kommentarer:

 1. Den er helt nydelig, den vasen! Spesielt rosafargen! Har egentlig lyst til å innrede med flere slike rosa detaljer, men der er vi nok litt uenige - sambo og jeg ;)
  Velkommen tilbake til Oslo, jeg skal si i fra at byen vår skal behandle deg bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er fantastisk! :) Jeg vet ikke om jeg kan kalle meg heldig, men jeg kan stort sett dekorere med det jeg ønsker da min samboer har et litt dårlig fargesyn - fargeblind. Når jeg har kjøpt ting med litt feminin palett komplimenterer han ofte produktet, helt til han får vite hvilken farge det er. Haha! Man må jo le litt ;)

   Takk for det, så langt stortrives jeg med å være tilbake, men det er bra du passer på ;)

   Slett